Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nici o firmă de hingheri în tot județul Satu Mare, campania de vaccinare antirabică merge ”pe estimare”
Prefectura Satu Mare  - Luni, 30 Ianuarie 2023

La întâlnirea de azi cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din județ, prefectul Radu Roca a ținut să-i invite și pe președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, pe directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, pe președintele Colegiului Medicilor Veterinari, Magoss Attila, și pe Carmen Frățilă, reprezentanta Asociației Freelife Satu Mare, pentru a prezenta stadiul vaccinării antirabice a câinilor și problema câinilor fără stăpân din județ.

Directorul DSVSA, Nicolae Dumuța a precizat că din efectivul estimat de 39.000 de câini din județ până la 31 decembrie 2022 s-a reușit vaccinarea unui număr de 32.740 de câini.

Vaccinarea antirabică, precum și înregistrarea (microciparea) câinilor este obligația proprietarilor și a deținătorilor de animale. Costurile vaccinării antirabice sunt suportate integral de la bugetul de stat. Proprietarii care refuză vaccinarea și microciparea câinilor riscă amenzi conform legii.

Prefectul Radu Roca a cerut o mai bună colaborare între Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și Poliția Animalelor și a mai transmis către Autoritatatea Teritorială de Ordine Publică Satu Mare (A.T.O.P.) că primăriile urile au obligația de a respecta legea și de a găsi soluții rapide pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

Prefectul Radu Roca a reamintit că, în paralel cu acțiunea de vaccinare antirabică, și-ar dori și cartagrafiere a câinilor din județ .

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, col. Ovidiu Popa, a ținut să precizeze că, din păcate, în județ nu mai există nicio societate de capturare a câinilor fără stăpân și în aceste condiții e greu de acționat, chiar dacă instituția pe care o reprezintă și-a manifestat toată deschiderea și colaborarea la acțiunea de prindere a acestora și de transfer la adăpostul din Satu Mare.

812 vizite
Distribuie pe